(re)naixences

photo_2018-11-14_09-37-28

 

vaig caure. molt profundament. vaig aixecar-me, tot i sentir un dolor immens a totes les parts del meu cos. no era la primera vegada que m’enfonsava, però aquest cop m’havien estat arrossegant tant de temps que el dolor s’havia fet extremadament profund. vaig aixecar-me i em vaig prometre a mi mateixa que sortiria d’aquella merda, i que en sortiria millor de com hi vaig arribar. em vaig prometre (re)construir-me i que arribaria un dia en el que sentiria una enorme estima per aquell moment en el que vaig decidir aixecar-me. vaig fer-ho a les fosques i vaig buscar com encendre tots els llums que vaig poder o que vaig ser capaç de trobar. un a un vaig aprendre a encendre’ls i a trobar ajuda per fer-ho. em vaig deixar ajudar. sobretot vaig aprendre a escollir. he après a dirigir la meva intensitat. una intensitat que havia arribat a odiar fins al punt de rebutjar-la, amagar-la, no acceptar-la. la meva intensitat no només està tornant, sinó que a més l’estic estimant.

m’encanta que el meu aniversari coincideixi amb la tardor, una època en la que comença la reflexió i la petita mort que ens portarà a múltiples naixences. m’agrada perquè em dóna l’oportunitat de viure un dia com és el que compleixo anys fent balanços emocionals i mentals. i sento que aquest és el més especial i bonic de tots els que porto vivint, pel moment vital en el que em trobo. per tot el que he aconseguit, per tot el que m’envolta, i per tot el que he pogut aprendre a apreciar.

he desaprès els malsons. he desaprès els plors al despertar-me pel matí. he desaprès l’angoixa constant per tot. he desaprès a posar l’atenció allà on te la treu, te la roba o et desposseeix de tot. he après a estimar i estimar-me posant barreres i fronteres escollides, sensibles, polítiques. he après a abraçar les meves pors i fer-ne d’elles un pou de saviesa. he après a acceptar-me en els meus pitjors moments. he après a acceptar aquelles parts de mi que moltes m’havien ensenyat a rebutjar, a canviar. he desaprès l’auto-odi per no funcionar com em deien que havia de funcionar. he desaprès la vida i l’he re-construït. he desaprès i après de nou la lluita, la interna, l’externa, si és que realment es poden separar. he desaprès i he après al costat de persones meravelloses, i espero seguir-ho fent. he après de les anònimes. he admirat, us he admirat, moltíssim: a les que lluiten, a les que hi són quan poden de formes múltiples i diverses, a les que construeixen dia a dia noves formes de relacionar-nos, a les que comparteixen pensaments, reflexions, experiències, emocions, plors, angoixes, a les que m’han acceptat amb les meves merdes més profundes i que m’han ajudat així a superar-les o canviar-les, i a les que no només es queixen per poder obtenir un plat en una taula parada per a poques persones sinó que volen destruir la taula perquè totes hi puguem cabre.

gràcies a totes les que m’heu acompanyat durant aquest llarg procés. gràcies per ser-hi, per afectar-me. gràcies per ajudar-me a aixecar-me. gràcies també a les que hi heu sigut de múltiples maneres, o a les que us he conegut quan ja estava passant el procés. gràcies també a les que m’heu dedicat alguna frase, comentari o qualsevol tipus d’intercanvi, encara que no sàpiga els vostres noms. no teniu ni idea com algunes persones sou capaces d’afectar(-me) de formes molt diverses. moltes vegades després de mesos encara recordo uns pocs segons de paraules o un simple gest o una abraçada. a vegades, de fet la majoria de les vegades, no sé molt bé com reaccionar, no sé què dir-vos. i és que simplement estic tant impactada i agraïda que la intensitat del que sento em deixa sense paraules o no em permet reaccionar.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s